Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Панирани шайби от калмари

Панирани шайби от калмари

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Панирани шайби от калмари
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • калмари - 5 туби
  • яйца - 2 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 5 с.л., бяло
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме калмарите, режем ги на шайби с широчина около 1 см и ги разбъркваме с лимоновия сок.

В дълбока купа разбъркваме брашната със солта и бакпулвера.

Прибавяме разбитите яйца и правим гъста кашичка.

Загряваме олиото на котлона, потапяме всяка шайба с панировката и панираме.

Отцеждаме от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: