Снимка: Севда Андреева
1 / 3
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Затоплянето на времето ни принуждава да си припомним, че имаме и някое друго излишно килце от зимата, затова май трябва да се насочим към по-диетични ястия"
хек - 1 кгзехтин - 3 с.л.сол - 1 ч.л.лимони - 1 бр.чесън - 1/2 ч.л., на прахестрагон - 1 ч.л., ситно смлянчерен пипер - 1/2 ч.л.* мерки и количества
Начин на приготвяне Почистваме и измиваме хека , подсушаваме го.
В купа изстискваме сока на лимона и прибавяме сухите подправки и зехтина.
Внимателно натъркваме всяко парче с получената марината и оставяме да престои поне 2 часа в хлидилника.
Загряваме тефлонов тиган на котлона и запичаме парчетата риба от двете страни.
Коментари