Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтета със зеле

Телешки кюфтета със зеле

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Телешки кюфтета със зеле1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г смляно
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • хляб - 1 филия, без кората
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 5 ч.ч. телешки
  • ориз - 2 с.л.
  • зеле - 1 малка зелка
  • захар - 1 щипка
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и доматите се настъргват и се запържват в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязаната люта чушка.

Прибавят се каймата, сол, черен пипер, индийско орехче, счуканият чесън, ситно нарязаният магданоз, накиснатият и отцеден хляб, захарта, жълтъците и брашното.

Сместа се омесва добре и от нея с мокри ръце се оформят кръгли кюфтета, които се овалват леко в брашно и се пускат във врящия бульон.

Малко по-късно се добавят оризът и нарязаното на дребно зеле. Ястието се вари, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: