Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пържени телешки кюфтета

Пържени телешки кюфтета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пържени телешки кюфтета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Покана за обяд, която не може да отхвърлите"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - няколко стръка
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 50 мл
  • черен пипер
  • сода - 1 к.л. бикарбонат
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете каймата за кюфтетата от прясно телешко месо, сложете в купа.

Нарежете магданоза на ситно, махнете корите на две филии хляб и го полейте с млякото, изцедете с ръце и отцедете.

При каймата сложете магданоза, содата, двете яйца, отцедения хляб, сол и черен пипер. Замесете каймата с ръце до съединяване на всички продукти.

Оставете покрита с домакинско фолио в хладилника за няколко часа.

Почистете и нарежете лука на ситно, извадете каймата, добавете лука, размесете отново и оставете каймата за половин час на стайна температура.

Сложете брашното в чиния, оформете малки кюфтета от каймата и оваляйте всяко в брашното.

Изтръскайте излишното брашно, загрейте олио в тиган на котлона и пържете кюфтетата до готовност от двете страни. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ни сол, ни пипер???
30.04.2023 20:24
Потребител#270802
Потребител#270802
А може ли, моля, някой да каже колко сол му се слага на това количество кайма? И не ми казвайте "на око", това не го умея. Аз съм пишман готвачка, въобще не съм материал за Мастър Шеф и си го признавам. Но много искам да ми се получат както трябва.
19.02.2021 00:26
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Чудесни се получиха кюфтенцата! Добавих и малко кимион за още разкош :) Благодаря ти, Сия!
15.01.2018 19:54
1