Начин на приготвяне
Пълнени телешки кюфтета е много вкусна рецепта за кюфтета.
В тази рецепта пълним всяко кюфте с кубче моцарела, което след готвене в тенджера се превръща в горещо топящото се удоволствие със всяка хапка!
Рецепта, която ще харесат всички, възрастни и деца.
Можете да замените моцарелата с проволоне или скаморца. Освен това, ако имате проблеми с непоносимост към лактоза, можете да използвате сирене без лактоза.
Сложете галетата и водата в купа. Оставете ги настрана. Тази стъпка ще направи вашите кюфтета меки, не сухи. Можете също да замените водата с мляко.
Изсипете смляното говеждо месо в купа и го овкусете с щипка сол, настърган пармезан, нарязана скилидка чесън, нарязан магданоз и яйца. Разбъркайте и накрая добавете галета, напоена с вода.
Смесете добре всички съставки, докато образуват компактно тесто от каймата.
Вземете парче омесена кайма и в центъра поставете кубче моцарела.
Завъртете месото около моцарелата и го оформете с ръце, докато се образува кръгло кюфте.
Продължете по този начин, докато свърши каймата и оформите всички кюфтета.
Когато сте готови, запържете нарязания лук в голяма тенджера със зехтин. Направете го прозрачен.
След това добавете телешките кюфтенца и гответе за няколко секунди, докато се запържат от всички страни.
Добавете доматеното пюре, щипка сол и листата босилек. Ако желаете, можете да добавите и грах.
Добавете около половин чаша вода и се покрийте тенджерата с капак.
Гответе ги на слаб огън за около 35 минути, като проверявате готвенето често.
В края на готвенето изключете котлона и сервирайте кюфтетата с доматен сос горещи, поръсени с босилек.
Добър апетит!