Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Вкусни картофки с кайма в гювеч

Вкусни картофки с кайма в гювеч

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Вкусни картофки с кайма в гювеч
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
06/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кайма - 500 г (от телешко и свинско месо)
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 2 глави (малки)
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме телешкото и свинското месо. Настъргваме 1 картоф на дребно ренде, добавяме 1 глава ситно нарязан лук, яйцето и нарязания на дребно магданоз.

Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Омесваме каймата. В малка тенджерка задушаваме с малко олио и вода другата глава лук и моркова, нарязани на дребно.

Към тях прибавяме каймата, разбъркваме и след като и тя се задуши, ги сваляме от котлона. Картофите обелваме, измиваме и ги нарязваме на средни кубчета. Овкусяваме ги със сол и ги слагаме в гювеча.

Добавяме задушената кайма, наливаме вода да се покрият картофите и разбъркваме всичко. Печем в незагрята фурна на 200 градуса около 90 минути, като последните 5 минути се отваря гювечът, за да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: