Пилешка супичка

Пилешка супичка1 / 2
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Пилешка супичка за душата - успешно прогонва настинки, лекува глад и дарява усмивки на хората"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1/2 пиле или 2 бутчета
  • лук - 1 глава, кромид
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • фиде - 1 гнездо
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - по желание
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме месото, заедно с една щипка сол, за да се свари. Добре е по време на варенето водата да се отпенва. След като пилето се свари, трябва да го извадите от бульона и да филтрирате течността.

Месото се обезкостява и се оставя на страни, докато дойде моментът да го сложите в супата. Нарежете зеленчуците на кубчета и в малко олио се запържват, като първо слагате лука и моркова, след това картофа и най-накрая домата.

След като се запържат, се налива горещят бульон, който предварително сме отцедили и се добавя обезкостеното месо. След около 15 минути се добавя фидето.

Оставя се да покъкри около 25-30 мин. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица (магданоз). След като супата се свари, се сваля от печката и се оставя да изстине.

Прави се застройка от яйцето и киселото мляко, долива се от супата, за да се изравни температурата и на тънка струйка се изсипва в супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нели Атанасова
Нели Атанасова
Винаги я готвя с голямо удовоствие,но такъв вкус като на баба не мога да докарам.
09.02.2016 16:11
Лидия - Гери
Лидия - Гери
Една от любимите ми супички.
09.02.2016 15:51
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много лека и вкусна супичка
09.02.2016 11:35
1
Покажи всички подкоментари