Начин на приготвяне
Вземаме охладено пилешко бутче по-голямо, измиваме го и го слагаме в тенджера да се свари за около 20 мин. Прибавяме и малко сол към водата, докато се вари.
Докато се вари бутчето на котлона, си приготвяме останалите продукти. Изчистваме и измиваме ориза. Обелваме 2-3 средно големи картофа и ги нарязваме на малки кубчета. Аз ги режа с размери като за мусака. Измиваме и настъргваме на едрото ренде 2 средни моркова.
Като е сварено бутчето, го оставяме да поизстине.
В тенджера сипваме малко вода и слагам вътре всички зеленчуци да поврат с малко сол.
Обезкостяваме и нарязваме месото на парченца през това време. Добавяме го към врящите зеленчуци и разбъркваме, като доливаме бульона от свареното бутче и оставяме на котлона.
Добавяме черния пипер и зехтин за готвене, кубчето пилешки бульон и оставяме да ври до готовност.
Сервираме, докато е топло.
Приятен апетит.