Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Вълшебна пилешка супичка с канела

Вълшебна пилешка супичка с канела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Вълшебна пилешка супичка с канела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
25/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Наистина вълшебна супичка, която сгрява душата и пълни корема"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр. цяло
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пилешки крилца - 2 бр. (заедно с малкото бутче)
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр. големи
  • целина - 3 стръка с листата
  • праз - 1 стрък
  • кориандър - 1 шепа листа за бульона
  • магданоз - 1 шепа листа за бульона+за поръсване на супата
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л. с връх
  • сол
  • канела - 1 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - по желание
  • вегета - 1 с.л.
  • фиде - 3 - 4 шепички фино
  • зехтин - 80 мл
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го срежете наполовина. Едната част поставете в тенджерка за бульона, заедно с единия морков, двата стръка целина с листата, пресните подправки, праза и пилешкото месо. Пилето е хубаво да е домашно, тъй като разликата във вкуса е огромна. Залейте с обилно количество вода, която да покрива добре продуктите и посолете леко.

Сварете за около 30 минути (при домашните пилета може да се наложи и повече).

През това време поставете в блендер другата половина от лука, втория морков и последния стрък целина (селъри). Нарежете зеленчуците, за да е по-лесно и бързо смилането им. Трябва да станат на гладка кашичка, която сипете в загретия на умерен огън зехтин и запържете за 2-3 минутки при непрестанно бъркане, за да не залепва. Именно тази зеленчукова кашичка и запържването ѝ е тайната на тази така вкусна супа.

Прецедете и налейте вече готовия бульон, а месото нарежете на малки парченца. Крилцата може да начупите и пуснете цели. Ако е нужно добавете водичка.

Щом течността закъкри сложете вегетата, малко прясно накълцан магданоз и канелата. Варете 5 минути и сипете фидето. След още 3-4 минути отстранете от огъня и щом леко падне температурата застройте със двата жълтъка, разбити с киселото мляко и малко сол. По желание може да добавите и няколко лъжички прясно изцеден лимонов сок. Накрая пуснете и маслото и разбъркайте докато се разтопи.

Сервирайте супата гореща, поръсена с още накълцан магданоз.

Ще се изненадате от комбинацията на пиле със канела, но ви уверявам, че е страхотна, опитайте!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Точно,както и си я представях! Толкова много аромати на едно място! :))) Браво,Дани! :))))
25.02.2018 14:11
1
1
Покажи всички подкоментари