Начин на приготвяне
Обелете лука и го срежете наполовина. Едната част поставете в тенджерка за бульона, заедно с единия морков, двата стръка целина с листата, пресните подправки, праза и пилешкото месо. Пилето е хубаво да е домашно, тъй като разликата във вкуса е огромна. Залейте с обилно количество вода, която да покрива добре продуктите и посолете леко.
Сварете за около 30 минути (при домашните пилета може да се наложи и повече).
През това време поставете в блендер другата половина от лука, втория морков и последния стрък целина (селъри). Нарежете зеленчуците, за да е по-лесно и бързо смилането им. Трябва да станат на гладка кашичка, която сипете в загретия на умерен огън зехтин и запържете за 2-3 минутки при непрестанно бъркане, за да не залепва. Именно тази зеленчукова кашичка и запържването ѝ е тайната на тази така вкусна супа.
Прецедете и налейте вече готовия бульон, а месото нарежете на малки парченца. Крилцата може да начупите и пуснете цели. Ако е нужно добавете водичка.
Щом течността закъкри сложете вегетата, малко прясно накълцан магданоз и канелата. Варете 5 минути и сипете фидето. След още 3-4 минути отстранете от огъня и щом леко падне температурата застройте със двата жълтъка, разбити с киселото мляко и малко сол. По желание може да добавите и няколко лъжички прясно изцеден лимонов сок. Накрая пуснете и маслото и разбъркайте докато се разтопи.
Сервирайте супата гореща, поръсена с още накълцан магданоз.
Ще се изненадате от комбинацията на пиле със канела, но ви уверявам, че е страхотна, опитайте!
Добър апетит!
Коментари