Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на пънчета

Баница на пънчета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Баница на пънчета
Снимка: Сия Рибагина
4 / 5
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Приготвили сме ви една невероятна баница със сочна плънка и заливка - приготвена по топ рецепта"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 400 г
  • кисело мляко - 150 г
  • олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За заливката
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 350 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • За намазване
  • масло - 50 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете яйцата в купа и ги разбийте, добавете натрошеното сирене и олиото. Сложете бакпулвера в киселото мляко и разбъркайте, добавете и него в купата.

Разстелете корите на масата, вземете една кора, намажете я с масло, сложете върху нея друга кора, пак подмажете с масло, сложете трета, отново намажете, и накрая четвъртата.

Поръсете от плънката равномерно и завийте на руло по дължината на корите.

Нарежете рулото на парчета с дебелина около 5 см и наредете в тава, покрита с хартия за печене, изправени като пънчета. По същия начин се процедира и с останалите кори.

Пригответе заливката, като смесите яйцето с брашното и прясното мляко. С тази смес покрийте всяко пънче, като за целта гребвайте с лъжица от нея и поставяйте върху всяко. Накрая, ако остане от сместа я разпределете отгоре върху всички.

Печете баницата в загрята фурна на 180 градуса около 50 минути или до приятен златист цвят.

Баницата на пънчета е готова.

Източник на рецептата: Вили Василева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусотия!
24.06.2016 21:48
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Хубава рецепта но 50 минути са доста според мен.Пробвай 35-40.Е то зависи от печката.
19.02.2016 16:06
1
3