Начин на приготвяне
Първо се изважда тестото от фризера и се оставя да се отпусне за 2-3 часа на стайна температура. Приготвя се плънката. В купа се нарязват на ситно обелените ябълки.
Смесват се със захарта, канелата, кокосовите стърготини и стафидите. Разбърква се с лъжица. Тестото се разточва на правоъгълник. Плънката се нарежда в единия край, а другият се намазва леко с вода, за да залепне, и се навива на руло.
С къдрав нож се нарязва на пънчета по 2 см. Нареждат се в леко намазана с олио тава и отгоре се намазват с четка с разбит жълтък.
Фурната загрята на 200 градуса, печем сладките за 20-25 минути до златисто. Изваждат се и се охлаждат. Нареждаме в чиния, леко поръсени с пудра захар. Да си оближеш пръстите!
Коментари