Печено пиле на грил фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Печено пиле на грил фурна
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
25/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"За едно такова печено пиленце винаги е хубаво да има и много картофки"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • подправки - за мариноване по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и го натриваме с черен и червен пипер, сол, олио и смачканите скилидки чесън. Изстискваме лимона и го размесваме с виното.

С получената смес мажем пилето отвън и отвътре с помощта на четка. Оставяме да се маринова за 2-3 часа в хладилника, покрито с фолио за свежо съхранение.

Печем на 200 градуса във фурната на функция грил, като в тавичката изсипваме останалото от винено-лимонената смес, а ако е необходимо добавяме малко вода.

Печем пилето с гърдите надолу за 30-35 минути, после го обръщаме и запичаме от другата страна, докато се зачерви.

По време на печенето обливаме пилето със соса, които се отделя на дъното на тавичката.

Сервираме със сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Изглежда страшно апетитно! Аз понякога вместо вино слагам чаша бира.
25.02.2016 19:38
2