Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Панирана бамя с млечен сос

Панирана бамя с млечен сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Панирана бамя с млечен сос
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
18/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бамя - 500 г
  • вода - 1.5 л (гореща)
  • сол - 1 с.л.
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл (за панировката)
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • За соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • копър - 1 с.л. наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме изчистената от дръжките бамя във врящата подсолена вода до омекване. Отцеждаме я.

За панировката:

В купа разбиваме яйцата, добавяме водата, солта, брашното и содата, разбиваме много добре до получаването на хомогенна смес.

Потапяме една по една бамята в панировката и я пържим в загрятото олио. Отцеждаме от мазнината.

За соса:

Разбиваме киселото мляко с майонезата, пресования чесън, солта и копъра и сервираме соса заедно с готовата бамя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: