Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Вкусни шведски кюфтенца

Вкусни шведски кюфтенца

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Вкусни шведски кюфтенца
Снимка: Ваня Величкова
1 / 3
30/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Добре де, и ние сме ходили до една голяма верига да продажба на мебели, за да похапнем вкусни шведски кюфтенца, докато не попаднахме на тази рецепта"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • целина - 2 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1/4 ч.ч.
  • магданоз - 1/3 ч.ч.
  • мариновани гъби - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • индийско орехче - на вкус
  • канела - на вкус
  • джинджифил - 1/8 ч.л.
  • кардамон - 1 щипка
  • бульон - 3 ч.ч. телешки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосайте на ситно ренде лука и целината. Счукайте чесъна.

В голяма купа смесете каймата, лука, магданоза, чесъна и целината.

Добавете яйцето, галетата и подправете на вкус. Месете до еднородна смес. Направете малки кюфтенца.

Печете на умерена фурна около 15 минути, обърнете кюфтенцата и запечете за още 10. В тенджера или дълбок тиган сложете телешкия бульон да заври. Намалете котлона и добавете кюфтенцата.

Покрийте и гответе около 25 минути. Извадете кюфтенцата и добавете крема сиренето. Бъркайте докато се получи гладък сос.

Сипете нарязаните на дребно гъби и гответе още около 5 минути. Сервирайте кюфтенцата щедро залети със сос.

Комбинирайте с паста и свежа салата.

Вкусните шведски кюфтенца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: