Начин на приготвяне
Рендосайте на ситно ренде лука и целината. Счукайте чесъна.
В голяма купа смесете каймата, лука, магданоза, чесъна и целината.
Добавете яйцето, галетата и подправете на вкус. Месете до еднородна смес. Направете малки кюфтенца.
Печете на умерена фурна около 15 минути, обърнете кюфтенцата и запечете за още 10. В тенджера или дълбок тиган сложете телешкия бульон да заври. Намалете котлона и добавете кюфтенцата.
Покрийте и гответе около 25 минути. Извадете кюфтенцата и добавете крема сиренето. Бъркайте докато се получи гладък сос.
Сипете нарязаните на дребно гъби и гответе още около 5 минути. Сервирайте кюфтенцата щедро залети със сос.
Комбинирайте с паста и свежа салата.
Вкусните шведски кюфтенца са готови.