Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешко месо с печени чушки и доматен сос

Пилешко месо с печени чушки и доматен сос

Пилешко месо с печени чушки и доматен сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
30/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Крехко месо и ароматен сос - дори да не сте гладни, пак ще искате да го опитате"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г филе
  • лук - 1 главичка
  • чушки - 4 бр. червени
  • домати - 5 бр.
  • олио - 100 гр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • магданоз - 2 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме чушките от семето.

Изпичаме ги и ги обелваме, след което ги нарязваме на парчета.

Обелваме доматите и ги нарязваме и тях на парчета.

В дълбок съд слагаме доматите и ги варим 10 минути. След това ги пасираме и слагаме нарязаните печени чушки, 3-4 лъжици олио, захарта, черните пиперчета и сол на вкус.

Нарязваме пилешкото месо на средни парчета. Нарязваме и лука на дребно.

В тиган сгорещяваме 4-5 супени лъжици олио и слагаме лука, а след това и месото - да се запържи.

Посоляваме леко. Пържим около 10 минути, след което прехвърляме месото при доматите и чушките.

Разбъркваме добре всичко и оставяме на огъня да къкри още 20-30 минути.

Разбъркваме от време на време.

Накрая прибавяме наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
страхотна лека манджичка
30.04.2016 23:45