Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус ала Тюркоаз

Хумус ала Тюркоаз

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Хумус ала Тюркоаз
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 2
04/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - консерва
  • тахан - 3 с.л. Сусамов
  • лимонов сок
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион
  • зехтин
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето и една много вкусна разядка, изключително почитана на Изток. Почиствам люспите от зърната нахуд, става лесно, но е леко пипкаво. Но пък след това няма да имате проблем със стомаха. Слагам нахута, чесъна, тахана, зехтина, солта и подправките в блендера и пасирам на почивки.

Получава се доста гъста смес. Тук изстисквам и един лимон. Ако ви се струва много гъст, може да добавите още зехтин. Хубаво е да го оставите да постои няколко часа в хладилника, за да поеме аромата на подправките.

Сервира се с червен пипер и кимион. За да е красива чинията ви, може да потопите вилица в червения пипер, да натиснете в края на чинийката хумуса, до нея по същия начин и кимиона и така, докато завъртите цялата чиния. В средата можете да боднете стръкче магданоз и няколко капки зехтин.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Вкусна разядка се получава. Правила съм такава, но без да слагам кимион. С брускетки е много апетитно.
04.06.2016 16:57
1
1
Покажи всички подкоментари
Nikol
Nikol
Никога не съм приготвяла хумус,но е време да опитам,струва ми се вкусно....
04.06.2016 13:57
1
1
Покажи всички подкоментари