Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус по турски

Хумус по турски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Хумус по турски1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Това не е обикновена разядка, това е хумус - лек и ароматен! Опитайте!"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г
  • сусамово олио - 4 с.л.
  • лимони - 2 бр., изцеден сок
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в топла вода за 1 нощ. На следващия ден го изплакнете и го сварете в повечко вода.

Отцедете го, по желание премахнете люспите и го разбийте на пюре. Добавете сусамовото олио, подправете с лимоновия сок и солта.

Разбъркайте хубаво и долейте малко от бульона на нахута, ако ви се струва прекалено гъсто.

Разстелете хумуса в чинии и залейте със зехтина, поръсете с малко червен пипер и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
45
32
20
10
Дай твоята оценка: