Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Паниран карфиол с кашкавален сос

Паниран карфиол с кашкавален сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Паниран карфиол с кашкавален сос1 / 2
14/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • яйца - 2 бр. прясно
  • галета - колкото е необходимо за паниране
  • брашно - 2 с.л.
  • масло 4 - 5 с.л. краве
  • черен пипер
  • жълтък - 1 бр
  • сок от лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме карфиола и измиваме. Слагаме да се вари в подсолена вода . Сварения карфиол внимателно отделяме на розички (отварата от варенето запазваме ).

Разбиваме яйцата и потапяме розичките карфиол, а след това и в галета. Изпържваме в олио до златисто.

Отделно в краве масло запържваме до златисто брашно и разреждаме с отвара от варенето на карфиола.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме настъргания кашкавал и жълтъка, смесен със сок от лимон на вкус.

Варим соса с разбъркване, като внимаваме да не изкипи. Сервираме изпържения карфиол със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: