Класически броколи пане

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Класически броколи пане
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
18/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате."

Необходими Продукти

  • броколи - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г бяло пшенично
  • царевично брашно - 50 г
  • бира - 100 мл
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • олио - 300 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете броколито и накъсайте на малки розички.

Стеблото също може да използвате, като отделите крайната по дебела част, а останалото обелете и нарежете също на парчета. То е много полезно и вкусно.

В тенджера сложете вода със сол и поставете на котлона да кипне.

Сложете в кипящата вода парчетата броколи и сварете за 3 минути. Извадете и веднага изплакнете с ледена вода.

Отцедете и ги оставете настрани.

В купа разбийте яйцата със сол, черен пипер и бирата. Добавете двата вида брашно и разбъркайте до получаване на еднородна гъста смес.

Панировката трябва да бъде по гъста от тази за палачинки, ако е рядка добавете още малко брашно.

Загрейте олио в тенджерка или дълбок тиган.

Взимайте розичките броколи, потапяйте ги в панировката и пържете в загрятото олио до златисто. Така процедирайте с всичкото броколи пане, като внимавайте да не загори и периодично обръщайте да се изпържат от всички страни.

Важно е да знаете, че панировката трябва да е толкова гъста, че да полепне по броколито, и слагайте по най-много 5 бр. да се пържат заедно, за да не се разрушава и пада панировката.

Извадете готовите броколи пане и отцедете върху домакинска хартия.

Поднесете като мезе, гарнитура или дори като основно с подходящ млечен сос.

Бележки: Може да ползвате и замразено броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно го панирате, без да е необходимо да варите и бланширате.

Източник: Блогът на Сия Рибагина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: