Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Картофена яхния със свинско

Картофена яхния със свинско

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
25/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Знаете ли как да си приготвите перфектната картофена манджа със свинско? Предлагаме ви една безотказна рецепта."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г, нарязано на късове
  • картофи - 1 - 1.5 кг
  • чушки - 2 броя, червена и зелена
  • моркови - 1 - 2 броя
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 300 г от консерва
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - пресен
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и сложете свинското да се запържи равномерно. След това го извадете и в същата мазнина запържете нарязаните лук, моркови, чушки.

Щом омекнат, долейте доматите, 1 ч.ч. гореща вода и сипете облените и нарязани картофи. Сложете дафиновия лист и нека се вари под капак за 10 минути.

След отва сипете запърженото свинско, прибавете останалите подправки на вкус, разбъркайте добре и доварете картофената яхния.

Накрая по желание може да сгъстите соса с размитото в малко вода брашно. Поднесете порция картофена яхния със свинско със стръкчета пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
553
418
39
27
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Велизар
Велизар
Направих всичко по рецептата стана много вкусно!Благодаря за рецептата!
08.04.2013 18:58
1
Виктор
Виктор
Благодаря за рецептата! :)
25.02.2013 20:06
мария богданова
мария богданова
само че аз слагам и чубрица !

22.02.2013 18:29
Веско Ангелов
Веско Ангелов
Рецептата е перфектна. Стана много добре! Браво на Гого!
21.02.2013 16:17
Таня
Таня
Много вкусно и бързо ястие
15.02.2013 19:05
Moni
Moni
Здравейте и поздрави от Англия!
Днес се чудех какво да сготвя на трудолюбивия си съпруг и понеже кухнята тук ни е малко ограничена, проверих този сайт за някаква лесна вкусотийка, която да ни припомни малко за България (или българския тип манджи). Тази рецепта ГОРЕЩО я препоръчвам!!!! Стана много вкусно!!!! Единственото, което промених, е доматената консерва - сложих 3-4 обелени, нарязани на ситно пресни доматки. А също добавих лъжичка захар (почти на всички ястия слагам лъжичка захар- прихванах го от свекърва ми :) )
Бон Апетит! И мнооого благодаря за вкусната рецептичка, определено ще я ползвам пак!!
24.08.2012 21:01