Яхния от свинско с кейл

Яхния от свинско с кейл
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Яхния от свинско с кейл - много вкусна, полезна и ароматна. Хапваме я с домашен хляб и се наслаждаваме на всяка хапка."

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • олио - 6 с.л.
  • зелен лук - 2 връзка
  • кейл - 200 г
  • картофи - 500 г
  • сол
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свинска плешка се нарязва на средно големи парчета, слага се тенджера със сгорещена мазнина и се запържва.

Пресният, зелен лук се нарязва, листата кейл се почиства от дръжки и жилки, след което се слагат при месото. Прибавят се нарязаните картофи и всичко се разбърква.

След кратко готвене се слагат сол на вкус, малко брашно, смлени домати и червен пипер.

В тенджерата се налива вода, колкото да покрие картофите и свинската яхния се оставя да се готви на котлона на умерена температура за около 40 минути.

Когато е готова, яхнията от свинско с кейл, се прибавя нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: