Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Картофена яхния със свински ребра

Картофена яхния със свински ребра

ЕлиЕли
Чирак
3411512557
Картофена яхния със свински ребра
Снимка: Diddy Portarska
1 / 3
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Нищо не овкусява една яхния така, както порядъчно количество крехки свински ребърца и щипка червен пипер"

Необходими Продукти

  • картофи - 0.500 кг
  • свински ребра - 1 кг
  • лук - 2 - 3 гл.
  • домати - около 500 г
  • чер пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилитки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме добре свинските ребра. Можем да отделим месото, можем и да ги оставим така. Запържваме лука с обелените и нарязани картофи.

Слагаме доматите и бульона от ребрата. Оставаме да ври, докато картофите и доматите се сварят добре. Да не забравим да ги овкусим със сол, чер пипер, можем да сложим и един дафинов лист за вкус и скилидки чесън.

Ако е неоходимо прибавяме 3-4 с.л. брашно, което предварително сме го разтворили с вода. Всичко това остава още малко да ври, докато манджата е готова.

Сервираме, като поръсим отгоре с пресен магданоз и с много любов. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: