Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манджи»Крилца с грах, моркови и картофи

Крилца с грах, моркови и картофи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Крилца с грах, моркови и картофи
Снимка: Марияна
1 / 3
08/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Богата домашна яхния с пилешки крилца, която с удоволствие ще споделим с приятели"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 4 бр.
  • олио - 4 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 бр. кромид
  • моркови - 1 бр.
  • грах - консерва от 400 г
  • доматено пюре - 1 с.л
  • масло - 1 с.л
  • вода
  • картофи - 5 бр.
  • магданоз - 1/2 ч.ч
  • брашно - 1/2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца ги измиваме. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят. Добавяме сол на вкус. Припенваме месото при необходимост. Варим до полуомекване на месото. Нарязваме си моркова на дребно. Лука го нарязваме на ситно.

Картофите ги обелваме и ги режем на малки парчета. След като са се сварили почти крилцата ги вадим в подходящ съд. Бульона от врелите крилца го прецеждаме добре в друг съд. Ще използваме бульона при готвените, тъй като е ароматен и вкусен.

В тенджера слагаме олиото и задушаваме лука и моркова леко.Добавяме грахът и доматеното пюре. Леко разбъркваме, подправяме на сол и черен пипер. Прибавяме пилешките крилца и картофите. Задушаваме за кратко. Наливаме от горещия бульон.

Оставяме да ври. Накрая 5 минути, преди ястието да се свали от котлона, се залива с размитото в малко вода брашно. Към края се добавя нарязан на ситно магданоз. Отстранява от огъня яденето и се прибавя разтопеното масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: