Свинско с боб

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Свинско с боб
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6
"Класическо предложение за любителите на традиционната българска кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • боб - 500 г
  • моркови - 2 бр
  • лук - 3 глави кромид
  • бульон - зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • домати - 150 г млени
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер в студена вода и оставете да набъбне. На сутринта изплакнете, отцедете и сложете в гювеч. Нарежете месото на парченца и го добавете.

Почистете лука и морковите, лука нарежете на полумесеци, морковите на кръгчета.

Сложете доматите, пюрето, морковите, лука, нарязаните чушки, брашното и всички подправки.

Разбъркайте, сипете зехтин и налейте зеленчуков бульон, така че да покрие всички съставки.

Сложете във фурната, загрейте на 200 градуса и оставете да кипне за 30 мин.

След като заври боб яхнията, намалете температурата на 160 градуса и задушавайте за 2 часа, накрая махнете капака и запечете без него за 30 мин.

Свинското с боб в гювеч е страшно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: