Варено свинско с бял боб

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Варено свинско с бял боб
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
14/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Най-отговорно заявяваме, че любимата ни подправка за боб винаги е била и си остава крехкото свинско месце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • боб - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • камби - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - сушен
  • джоджен - сушен
  • чубрица - сушена
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба измиваме добре и накисваме със студена вода за няколко часа. Свинското месо измиваме, нарязваме, заливаме с вода и слагаме на котлона. Като кипне водата, изваждаме месото.

Изливаме водата на боба.

Наливаме друга вода и като поври, хвърляме водата и наливаме чиста топла вода. Слагаме да се вари и прибавяме месото и малко олио.

Лука и моркова белим, а камбите почистваме от семената и дръжките. Всички зеленчуци нарязваме на едри парчета. Като поуврят месото и боба (30-45 минути) прибавяме към тях и зеленчуците.

Слагаме и магданоз, джоджен и чубрица. Варим още до сваряване на всички продукти и посоляваме на вкус. Поднасяме вареното свинско топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: