Начин на приготвяне
Накиснете боба от предната вечер в студена вода и оставете да набъбне. На сутринта изплакнете, отцедете и сложете в гювеч. Нарежете месото на парченца и го добавете.
Почистете лука и морковите, лука нарежете на полумесеци, морковите на кръгчета.
Сложете доматите, пюрето, морковите, лука, нарязаните чушки, брашното и всички подправки.
Разбъркайте, сипете зехтин и налейте зеленчуков бульон, така че да покрие всички съставки.
Сложете във фурната, загрейте на 200 градуса и оставете да кипне за 30 мин.
След като заври боб яхнията, намалете температурата на 160 градуса и задушавайте за 2 часа, накрая махнете капака и запечете без него за 30 мин.
Свинското с боб в гювеч е страшно вкусно!