Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с шоколад и малини

Бисквитена торта с шоколад и малини

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Бисквитена торта с шоколад и малини
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Торта, която е по-вкусна и желана от обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г чаени какао
  • кафе - 1 к.ч. еспресо
  • за крема
  • заквасена сметана - 800 г
  • крема сирене - 350 г
  • течен шоколад - 400 г
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • малини - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема, като в купа разбиете течния шоколад и крема сиренето до еднородна смес, добавете сметаната и разбъркайте с дървена лъжица до получаване на гладък шоколадов крем.

Малините внимателно измийте под течаща вода, като внимавате да не ги скашкате.

Вземете тавичка, в която ще редите тортата, на дъното ѝ сложете две лъжици от крема и разпределете, отгоре наредете един ред бисквити, с лъжица полейте бисквитите с малко кафе, колкото за аромат, но не ги сиропирайте.

Покрийте с част от крема и поръсете с малко смлени орехи. Разпределете крема, така че да ви стигне за поне четири реда бисквити.

Сложете нов ред бисквити, редете ги една до друга, полейте пак с кафе, сложете от крема и разпределете половината от малините.

Върху малините следва нов ред бисквити, малко от кафето, крем и поръсвате с орехите. Последния ред е бисквити, малко кафе и останалия крем.

Украсете бисквитената торта с малини, няколко ягодки за разкош и поръсете с орехи.

Сложете тортата за няколко часа в хладилник. Консумирайте Бисквитената торта с шоколад и малини добре охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: