Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Деликатес с шоколад, малини и сливи

Деликатес с шоколад, малини и сливи

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Деликатес с шоколад, малини и сливи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Щом има шоколад, няма как да не е вкусен десертът"

Необходими Продукти

  • сушени сливи - 20 бр.
  • черен чай - 200 мл
  • бренди - 60 мл
  • шоколад - 175 г тъмен
  • масло - 85 г неосолено краве
  • захар - 40 г
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 30 г
  • сметана - 300 мл
  • За украсата
  • малини - 200 г + за украсата
  • захар - 1 с.л.
  • лимони - сокът от 2 малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се отделят от белтъците.

Сливите се накисват в чая и брендито за една нощ.

Продълговата форма за кейк се застила с намазана с масло хартия.

Шоколадът се натрошава и се разтопява с половината масло на водна баня. Охлажда се.

Останалото масло се разбива със захарта и постепенно се прибавят жълтъците и какаото. Към сместа се прибавят шоколадът и сливите.

Разбиват се поотделно сметаната и белтъците. Най-напред към шоколадовата смес се прибавя сметаната, а след това и белтъците.

Сместа се изсипва във формата, покрива се с фолио и се замразява за 4 –6 часа.

От 200 г малини, захарта и лимоновия сок се приготвя малиново пюре и се изсипва във формата преди сервиране. Мусът се украсява с малини.

Деликатесът с шоколад, малини и сливи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: