Начин на приготвяне
Жълтъците се отделят от белтъците.
Сливите се накисват в чая и брендито за една нощ.
Продълговата форма за кейк се застила с намазана с масло хартия.
Шоколадът се натрошава и се разтопява с половината масло на водна баня. Охлажда се.
Останалото масло се разбива със захарта и постепенно се прибавят жълтъците и какаото. Към сместа се прибавят шоколадът и сливите.
Разбиват се поотделно сметаната и белтъците. Най-напред към шоколадовата смес се прибавя сметаната, а след това и белтъците.
Сместа се изсипва във формата, покрива се с фолио и се замразява за 4 –6 часа.
От 200 г малини, захарта и лимоновия сок се приготвя малиново пюре и се изсипва във формата преди сервиране. Мусът се украсява с малини.
Деликатесът с шоколад, малини и сливи е готов.