Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Сос от сливи по китайски

Сос от сливи по китайски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Сос от сливи по китайски1 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"С този сос от сливи месото става невероятно вкусно, опитайте и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 1 кг (без костилките нарязани на половина)
  • червен лук - 1 глава
  • джинджифил - 1 с.л (настърган)
  • кафява захар - 1 ч.ч
  • ябълков оцет - 1 ч.ч
  • вода - 1/2 ч.ч
  • лимонов сок - 1 с.л
  • сол - 1 к.ч
  • семена - 1/2 ч.л от люта чушка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера смесете всички продукти и загрейте на висока температура.

След като заври, намалете до средно ниска и варете около 30 минути докато сливите омекнат. Разбърквайте от време на време.

Леко охладете и пасирайте в блендера докато получите гладка смес. Сервира се към агнешко и други меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: