Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Свинско мезе с карантия и зеленчуци

Свинско мезе с карантия и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Свинско мезе с карантия и зеленчуци
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
07/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Мезе, но не какво да е, е богато, точно като за домашно червено вино и специален повод"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 350 г шарено
  • свинско сърце - 1 бр. /200 г/
  • бъбрек - 1 бр. свински голям
  • черен дроб - 200 г
  • пиперка - 1 бр. зелена голяма
  • морков - 1 бр.
  • лук - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - сушена
  • магданоз - сушен
  • сминдух
  • олио - за пържене
  • червен пипер - 1 к.л.
  • краве масло - 1 ч.л.
  • соев сос
  • унисос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото (50 г) и нарязваме на малки хапки. Измиваме и нарязваме сърцето (1 бр.), бъбрека (1 бр.) и дроба ( 200 г), също на хапки. Нарязаните бъбрек и сърце заливаме с топла вода и сваряваме за 15-20 минути. Когато се сварят отцеждаме от водата и измиваме добре.

В тенджера наливаме олио (1/2 к.ч.) и прибавяме краве масло (1 ч.л.). Слагаме месото, почистената от семената и нарязана едро пиперка и обеления и нарязан на тънки колелца морков. Наливаме 1/2 к.ч. вода и задушаваме за 5-10 минути. Прибавяме нарязан на едро лук, черния дроб и сварените сърце и бъбрек.

Подправяме със сол, черен пипер, чубрица, магданози сминдух. Задушаваме, докато останат на мазнина, и ръсваме червен пипер (1 к.л.) . Разбъркваме и сервираме топло, като изваждаме с решетъчна лъжица, да се отдели излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Перфектното мезе!!!
15.03.2022 21:25