Начин на приготвяне
1. Месото се нарязва на средно големи парчета.
2. Поставя се в съд с гладка вода и се вари.
3. След като заври, се препенва и ври до омекване на месото
4. Картофите се почистват и се режат на половинки.
5. Морковите се нарязват на ивици.
6. Чушките се нарязват на пръстени.
7. Лукът се почиства и се нарязва на едро.
8. Бульонът се прецежда.
9. В глинен съд се поставят подготвените лук, моркови, картофи, чушки, зелен боб и парчета свински гърди.
10. Гювечът се залива с бульона, посолява се и се добавят дафинов лист и черен пипер.
11. Вари се на слаб огън до сваряване на зеленчуците.
12. При сервиране Свинското със зеленчуци в гърненце се поръсва със ситно нарязан магданоз.