Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско със зеленчуци в гърненце

Свинско със зеленчуци в гърненце

Свинско със зеленчуци в гърненце
Снимка: Росица
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Не щем да гледаме тенджери под налягане, дайте ни едно обикновено глинено гърне и гледайте каква гозба ще ви приготвим"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г (гърди или плешка)
  • картофи - 200 г
  • моркови - 150 г
  • лук - 150 г
  • зелен фасул - 100 г
  • чушки - 50 г
  • магданоз - 20 г
  • черен пипер - 1 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 6 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Месото се нарязва на средно големи парчета.

2. Поставя се в съд с гладка вода и се вари.

3. След като заври, се препенва и ври до омекване на месото

4. Картофите се почистват и се режат на половинки.

5. Морковите се нарязват на ивици.

6. Чушките се нарязват на пръстени.

7. Лукът се почиства и се нарязва на едро.

8. Бульонът се прецежда.

9. В глинен съд се поставят подготвените лук, моркови, картофи, чушки, зелен боб и парчета свински гърди.

10. Гювечът се залива с бульона, посолява се и се добавят дафинов лист и черен пипер.

11. Вари се на слаб огън до сваряване на зеленчуците.

12. При сервиране Свинското със зеленчуци в гърненце се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: