Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло с домашен крем, банани и шоколадово криспи

Руло с домашен крем, банани и шоколадово криспи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Руло с домашен крем, банани и шоколадово криспи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
15/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Нищо не казва Добро утро така, както чаша ароматно кафе и парче от това великолепно руло с банани и шоколадово криспи"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • нишесте - 1.5 с.л.
  • захар - 2 - 3 с.л
  • ванилия - 2 бр.
  • банан - 1 бр.
  • шоколадово криспи - 100 г
  • сметана - 100 - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете блата на 180 градуса за 15 минути. Извадете и го навийте заедно с хартията.

Сварете 2/3 от млякото. В купа разбийте яйцата със захарта, ванилията и останалото мляко. Изсипете на тънка струя във врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти.

Изсипете крема в плитка чиния и го покрийте със стреч фолио. Оставете да се охлади, върнете го в купа и прибавете 1-2 с.л от разбитата сметана. Развийте блата, махнете хартията и намажете с крема.

Поръсете с натрошеното криспи (оставете няколко топчета за украса) и сложете банана, разрязан на две.

Завийте внимателно на стегнато руло. Преместете го в чиния и намажете с част от сметаната. Украсете с ивички карамелена глазура, розички от сметана и шоколадово криспи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Фати Камберова
Фати Камберова
Страхотно руло се е получило, поздравления! Досущ с тези по магазините. :)
15.11.2016 13:35
2