Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Кюфтета яхния по селски

Кюфтета яхния по селски

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кюфтета яхния по селски
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
24/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Гурме специалитетите са ефектни, но ние предпочитаме вкусните селски манджи, с чиито вкус сме отраснали. А вие?"

Необходими Продукти

  • праз - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр. прясно
  • чубрица
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз - пресен
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво праза. Нарязваме на ситно. Морковите белим и настъргваме на едро ренде. Кромид лук белим и нарязваме.

Каймата смесваме с яйцето, ориза, чубрица, черен пипер и нарязан лук (1-2 с.л.). Омесваме добре.

В олио и малко вода задушаваме праза, морковите и лука. Като останат на мазнина, прибавяме пушен червен пипер (1 ч.л.), сол и брашно (1-2 с.л.). Разбъркваме и наливаме вода (1 л).

Слагаме на котлона и като заври, оставяме да се вари 5 минути и прибавяме, кюфтенцатата от кайма (ако каймата е по-мека и не можем да оформим кюфтенца, гребваме с лъжица от каймата е пущаме във врящата манджа.).

Варим ястието, докато се сварят кюфтенцата и сосът се сгъсти.

Преди да свалим ястието от котлона, поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: