Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско месо със зелени домати и праз

Свинско месо със зелени домати и праз

Свинско месо със зелени домати и праз
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
28/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Леко пикантно крехко свинско месце с уникален аромат, което още сега ще опитаме с чаша домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг вратно
  • праз - 3 стръка големи
  • зелени домати - 6 големи от сурова туршия
  • мас
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд загрях маста и сложих нарязаното на хапки месо. Изпържих го до пълна готовност.

Докато свинското се пържи в друг тиган загрях малко мас и сложих нарязаните на ситно домати.

Пържих ги около 30-40 минути като ги разбърквах периодично.

Нарязах праза и го сложих при месото. Добавих изпържените домати, черен пипер, дафинов лист и малко сол.

Разбърках и запържих на слаб огън до омекване на лука.

Свинското месо със зелени домати и праз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: