Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с моцарела и гъбен сос

Кюфтенца с моцарела и гъбен сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Кюфтенца с моцарела и гъбен сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Готови ли сте за кратка, но много страстна кулинарна афера, защото тези пълнени кюфтенца определено си заслужават"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.л.
  • сода - 1 щипка
  • подправки - по избор
  • моцарела - 12 бр. бейби
  • за соса
  • лук - 1/2 глава
  • гъби - 1 буркан, голям
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете каймата. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за един час. Извадете и оформете 12 малки топчета.

Във всяко поставете по едно топче моцарела. Оваляйте ги в брашно и изпържете в загрята мазнина. В тиган с малко олио запържете лука.

Поръсете с брашното и след като се запържи, налейте виното и топла вода до необходимата гъстота. Пасирайте, добавете подправките и оставете да се сгъсти.

Накрая прибавете нарязаните гъби и след десетина минути, свалете соса от котлона. Сипете го в сосиера и сервирайте към кюфтенцата.

За гарнитура - пържени картофи или картофено пюре.

Кюфтенцата с моцарела и гъбен сос са много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: