Лек гъбен сос

ЛюбославЛюбослав
Новак
6315
Лек гъбен сос1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Предвид това колко много обичате пържолите, предлагаме да ги гарнирате само с този лек гъбен сос и свежа салата"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 гр
  • бяло вино - 250 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 30 гр
  • сол
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гъбите.

Нарязваме ги на филийки.

Запържваме нарязаните гъби в маслото.

Добавяме останалите продукти и оставяме на котлона докато соса се редуцира.

Подходящ е за пържоли, кюфтета и други печени меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: