Начин на приготвяне
Всички гъби се почистват от дръжките. Гъбите и бульонът се кипват в средно голяма тенджера. Огънят се намалява до тих и всичко се вари 30 минути. Оставя се настрана.
Печурката се нарязва на дребно. На дребно се нарязват и останалите гъби.
В по-голяма тенджера се стопява маслото и в него лукът се задушава 3-5 минути. Прибавят се нарязаните гъби и се пържат до омекване, докато станат златисто-кафяви и докато течността се изпари.
Прибавя се виното и всичко се разбърква и се доварява. Съдът се дръпва от огъня.
Останалото масло и лъжица брашно се запържват на средно силен огън 2-3 минути. В тях бавно чрез разбъркване се налива бульонът и се вари до сгъстяване. Прибавят се гъбите и мащерката и всичко се разбърква.
Сервира се горещо.
Коментари