Солен кекс с джоджен

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167582
Солен кекс с джоджен
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"За закуска или за обяд - изборът е ваш, а ние обещаваме, че ще е много вкусно!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч
  • брашно - 2 ч.ч
  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • шарена сол - 2 с.л.
  • джоджен - 2 с.л.
  • кисели краставички - 5 бр. средно големи
  • чушки - 4 бр. червени, печени
  • шунка - 150 г
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително трябва да си нарежем на ситно киселите краставички, шунката и печените чушки, като махаме дръжките и семките. Пресява се брашното с бакпулвера.

Яйцата трябва да са престояли на стайна температура поне около 1 час. Пускаме фурната на 170-180 градуса. Намазваме предварително тавичка със масло.

Разбираме яйцата със солта и добавяме олиото. В киселото мляко слагаме содата, за да шупне и добавяме към яйчената смес. Добавяме джоджена, шарената сол и брашното с бакпулвера, разбъркваме с миксер до получаването на гъста смес.

Добавяме киселите краставички, шунката и печените чушки, като объркваме сместа със шпатула. Изсипваме сместа в предварително намазнената тавичка и оставяме да се пече.

Фурната трябва да е на средна температура 160-170 градуса, за да не загори кексът и отвътре да остане суров. Печем за около 30 - 40 минути или до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: