Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Класически киш Лорен

Класически киш Лорен

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Класически киш Лорен1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако досега само сте чували за него, вече е време да се вземете в ръце и да го приготвите и сами - ето ви и изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 175 г
  • масло - 90 г
  • яйца - 1/2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1 с.л.
  • Пълнеж
  • бекон - 3 ивици
  • яйца - 4 бр. разбити
  • прясно мляко - 120 мл
  • сметана - 175 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

За да направите тестото, смесете маслото с брашното и замесете до получаването на трохи. Добавете солта и предварително разбитото 1/2 яйце с водата.

Тестото се оставя в хладилник за 5 минути. След това го разточете в кръгла форма. Поръсете с нарязания бекон.

Смесете яйцата, млякото, сметаната, индийското орехче, овкусете със сол и пипер.

Изсипете сместа отгоре и запечете киша за 40 минути.

Може да го сервирате както топъл, така и студен.

Класическият киш Лорен е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: