Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Шоколадови палачинки с крем

Шоколадови палачинки с крем

КалинаКалина
Новак
10733658
Шоколадови палачинки с крем1 / 2
10/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Ако трябва да избираме между торта и палачинки, с удоволствие си хапваме и от двете"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • брашно - 120
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 40 г
  • какао - 20 г на прах
  • мляко - 250 мл
  • масло - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • За шоколадовия крем
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 40 г
  • мляко - 500 мл
  • какао - 30 г на прах
  • черен шоколад - 75 г
  • ванилия - 4 г
  • За поръсване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките пресейте брашното с какаото и го изсипете в купа заедно с яйцата, захарта и солта. Прибавете млякото, като бъркате с телена бъркалка. Добавете половината разтопено масло. Покрийте и оставете сместа да отлежи в хладилника 1 час.

За шоколадовия крем затоплете млякото в тенджера заедно с ванилията.

Същевременно разбийте жълтъците и захарта в купа, после прибавете пресятото брашно и разбъркайте добре. Излейте малко горещо мляко върху яйцата, после постепенно разредете с останалото мляко, като разбърквате непрекъснато.

Върнете сместа в тенджерата и оставете да заври. Разтворете какаото и нарязания шоколад в горещия крем. Изсипете крема в подходящ съд и оставете да изстине.

Извадете сместа за палачинки от хладилника, разбъркайте добре и изпържете палачинките. Изсипете един черпак в загрят тиган, намазан с останалото масло. Постарайте се да се получи възможно най-тънък слой.

Щом палачинката започне да потъмнява, обърнете и изпържете от другата страна. Намажете всяка палачинка с шоколадовия крем, подгънете на четвъртинка и поставете в тава за печене.

Печете 5 мин на 170°С, после извадете от фурната и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: