Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Вкусна торта с коняк

Вкусна торта с коняк

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Вкусна торта с коняк1 / 2
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Опасно вкусна торта, която ще ви опияни с аромат и вкус"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за сиропиране
  • коняк - 1 к.ч.
  • кафе - 1 к.ч. сварено и прецедено
  • за крема
  • жълтъци - 6 бр.
  • извара - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • за украса
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • карамелизирана захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата заедно със захарта. След това добавяме брашното и бакпулвера.

Изсипваме готовото тесто в предварително намаслена и поръсена с брашно тава и печем на 150 градуса до готовност.

След като е готов, блатът се обръща и се оставя да се охлади. След това се разрязва на три части.

Всяка част сиропираме с коняка и кафето и намазваме с приготвения крем, който сме получили при разбиването на жълтъците, изварата и захарта.

С крема намазваме и отстрани и отгоре и слагаме за 60 мин в хладилника.

След като я извадим украсяваме с шприц от разбитите белтъци и захарта, към които добавяме топлата карамелизирана захар.

Оставяме тортата за още 1-2 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: