Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Кошнички»Хрупкави кошнички с ябълки

Хрупкави кошнички с ябълки

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289482988581
Хрупкави кошнички с ябълки
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
02/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
7
"Ще си поиграете малко, но ще приготвите най-ефектните и вкусни плодови кошнички"

Необходими Продукти

  • точени кори - 400 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • канела - 1 к.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • ябълки - 6 бр. червени
  • краве масло - 140 г
  • ванилия - 2 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани на дребно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесваме пудра захар, канела, кафява захар, ванилиите и орехите, като ги разбъркваме добре.

Подготвяме ябълките, като ги измиваме, почистваме от семките и ги нарязваме на тънки еднакви филийки.

След което вземаме по две кори, нареждаме ги една върху друга, като намазваме горната кора обилно с разтопено масло. Разрязваме корите по дължина на три еднакви ленти.

Вземаме едната лента и започваме да редим ябълковите филийки, като гледаме леко да се застъпват и да излизат извън кората.

На всяка намазана лента се нареждат по 6 или 7 броя ябълкови филийки и върху тях се прибавя по-равно от приготвения пълнеж. Долната част на лентата се прегъва на вътре, като лентата се завива във вид на кошничка със застъпване в двата края.

Всичките ленти се оформят по същият начин, като с останалото масло ги намазваме отгоре. Кошничките се нареждат върху хартия за печене и се пекат при загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: