Хрупкави пълнени ябълки

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Хрупкави пълнени ябълки
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Това е любимият ни десерта, а когато го опитате и вие - ще ви стане любим и на вас"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 - 6
  • пълнеж за ябълките
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 с.л. гореща /алкохол/
  • захар - 1/2 с.л.
  • галета - 1/2 с.л.
  • лимонов сок - сок от 1/2 лимон
  • топинг
  • овесени ядки - 3/4 ч.ч.
  • кафява захар - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • джинджифил - 1/2 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и внимателно се почистват от семките. Тук е въпрос на Ваш вкус - можете да ги запазите цели и внимателно да махнете семките или да ги разполовите и да работите по-лесно.

Стафидите се накисват във водата, добавят се захарта и галетата. Ябълките се напълват и се слагат в тава. Поръсват се с лимонов сок.

Всички продукти за топинга се смесват. Сместа трябва да е ронлива. Слага се като шапчица върху всяка ябълка.

Ябълките се пекат около 20-30 минути докато поомекнат.

Хрупкавите пълнени ябълки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: