Начин на приготвяне
В подходяща купа смесваме пудра захар, канела, кафява захар, ванилиите и орехите, като ги разбъркваме добре.
Подготвяме ябълките, като ги измиваме, почистваме от семките и ги нарязваме на тънки еднакви филийки.
След което вземаме по две кори, нареждаме ги една върху друга, като намазваме горната кора обилно с разтопено масло. Разрязваме корите по дължина на три еднакви ленти.
Вземаме едната лента и започваме да редим ябълковите филийки, като гледаме леко да се застъпват и да излизат извън кората.
На всяка намазана лента се нареждат по 6 или 7 броя ябълкови филийки и върху тях се прибавя по-равно от приготвения пълнеж. Долната част на лентата се прегъва на вътре, като лентата се завива във вид на кошничка със застъпване в двата края.
Всичките ленти се оформят по същият начин, като с останалото масло ги намазваме отгоре. Кошничките се нареждат върху хартия за печене и се пекат при загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.