Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ябълково-шоколадови мъфини

Ябълково-шоколадови мъфини

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Ябълково-шоколадови мъфини1 / 4
06/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Много нежни, ароматни и леки мъфини, с които ще спечелите аплодисментите на гостите"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 големи
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр
  • сода - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • какао - 3 с.л. натурално
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 175 г
  • олио - 100 мл
  • кисело мляко - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват сухите съставки - брашно, сода, бакпулвер, какао и канела. Бърка се до получаване на хомогенност.

В отделен съд се разбиват яйцето и захарта и към тях се добавят олиото и киселото мляко. Смесват се двете смеси и се разбърква 10-15 пъти с лъжица. Не се бърка много, а само докато сухата смес поеме мократа.

Ябълките се настъргват на едро ренде и се добавят към сместа. Разбърква се няколко пъти. Във формичките пълним 2/3 от тях, без да притискаме.

Печем мъфините в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: