Най-лесните и вкусни катми

07/03/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Както обичаме да казваме - катми-един път - мажеш с масло и хапваш, направо се топят в устата "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 602
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 3 - 4 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 1/2 кубче прясна (или суха - 1 пакетче)
  • захар - 1 с.л
  • сол - 1 ч.л
  • олио - 1 с.л
  • брашно - до гъста каша като боза
  • масло - 1 пакетче за мазане
  • сладко от смокини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сипете малко от топлото мляко, маята, захарта и малко брашно.

Оставете хубаво да се активира, през това време разбийте яйцата с останалото мляко и другите продукти. Прибавете и шупналата мая, хубаво разбъркайте и преценете дали иска още брашно.

Покрийте кашата и оставете на топло, наблюдавайте я когато е започнала да набъбва можете да започвате да печете. Загрейте незалепващ тиган, който е намазан с малко олио.

Разбърквате кашата и сипвате по един черпак, разстилате и когато се образуват дупките обръщате. Готовите катми мажете с масло и сладко от смокини.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар