Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с миди и гъби

Брускети с миди и гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Брускети с миди и гъби1 / 2
28/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Предиястия за ценители, които знаят, че заслужават само най-доброто"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г
  • миди - 200 г
  • шалот - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • минибагета - 1
  • животинска сметана - 1/3 ч.ч.
  • краве масло - 8 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържва багетите, които предварително сме нарязали на филийки, в загрятото масло до златисто-кафяво.

За да останат хрупкави филийките, ги поставяме на решетка.

Наситняваме шалотите и с мидите се задушават в зехтина за около 5 минути.

Първо наситняваме чесъна и задушаваме в мазнината от хляба, като след това поставяме и нарязани на кубчета гъби.

Изливаме сметаната и овкусяваме със сол и черен пипер.

Прибавяме мидите, разбърква се и съдът се сваля от огъня.

Сместа разпределяме върху брускетите и поръсваме с наситнения магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: