Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с гъби и прошуто

Брускети с гъби и прошуто

Брускети с гъби и прошуто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
25/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Сервираме брускетите с гъби и прошуто с чаша бяло вино и се наслаждаваме на специалната вечер"

Необходими Продукти

  • гъби - 10 бр.
  • краве масло - бучка
  • хляб - 1 франзела
  • зехтин
  • сол
  • магданоз
  • прошуто
  • редукция педро хименес
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на филийки и го полейте от двете страни със зехтина.

Оставете в страни, докато направите гъбите.

Тях обелете и нарежете на филийки.

Разтопете кравето масло в тиган, добавете гъбите и малко сол. Пържете на силен котлон до златисто. Извадете и заделете гъбите на тиган.

Хляба за нашите вкусни брускети изпечете от двете страни във фурната.

Извадете и поставете върху чиния.

Сложете отгоре малко от пържените гъби, накъсано прошуто на малки парчета и поръсете с нарязан магданоз.

Капнете по няколко капки от редукцията и сервирайте веднага брускетите с гъби и прошуто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: