Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Лодки от тиквички с наденичка и сос Маринара

Лодки от тиквички с наденичка и сос Маринара

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Лодки от тиквички с наденичка и сос Маринара
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Сочни лодки, които плуват в ароматен сос Маринара - изкусително предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • за сос маринара
  • домати - смлени, 500 г
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • риган - 1 ч.л. сух
  • магданоз - 1 с.л нарязан
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • за лодките
  • тиквички - 3 бр. малки
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава малка
  • наденица - 200 г свинска, сурова
  • моцарела - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса Маринара, като нарежете на дребно лука и чесъна. Смесете смлените домати с доматеното пюре и всички подправки.

Загрейте зехтина в малка тенджера на умерена температура. Запържете леко лука и чесъна до омекване за около 3 мин. Добавете доматите с подправките и бялото вино. Гответе около 30 мин, докато сосът се сгъсти, като разбърквате периодично.

Срежете тиквичките на половини по дължина. Издълбайте ги с малка лъжичка като лодки.

Нарежете вътрешността на дребно. Почистете и нарежете лука на дребно. Премахнете обвивката от суровата наденица и я намачкайте на дребни парчета.

Загрейте зехтина в тиган на умерена температура. Запържете лука и вътрешността на тиквичките за около 3 мин.

Добавете наденицата и пържете, като разбърквате и натискате с лъжица, за да я надробите на дребно. Гответе около 10 мин.

В подходящ съд за големината на тиквичките сипете на дъното соса Маринара. Върху него подредете лодките от тиквички. Поставете от плънката с наденица в отворите.

Отгоре поставете моцарела, нарязана на дребни парченца. Покрийте с фолио и печете пълнените тиквички в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. При готовност махнете фолиото и запечете за още 5 мин.

Лодките от тиквички с наденичка и сос Маринара са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: